Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

Ploegboot Peter schoonste in haar soort

SLIEDRECHT

De groenste en grootste ploegboot van de wereld, dat zegt eigenaar Baggerbedrijf De Boer uit Sliedrecht over zijn nieuwste aanwinst Peter.

1 / 1
De Peter verlaat de haven van Scheveningen na een volgende klus. (Foto Bram Pronk)

De Peter verlaat de haven van Scheveningen na een volgende klus. (Foto Bram Pronk)

De ploegboot is enkele maanden in de vaart en heeft al enkele klussen gedaan, waaronder het assisteren van de sleephopperzuiger Amazone van De Boer bij het op diepte brengen van de havenmonding van Scheveningen. De Peter werd in juni opgeleverd door Hoekman Shipbuilding op Urk. De 22,40 meter lange, 7 meter brede en 2,80 meter holle ploegboot is een doorontwikkeling van het zusterschip Kees jr, dat Hoekman in 2014 opleverde aan De Boer. Het nieuwste vaartuig voldoet aan de IMO Tier III norm voor de zeevaart en de Euro Stage 5 voor de binnenvaart. De Peter is uitgerust met twee Scania-hoofdmotoren van 550 pk elk, die zijn uitgerust met nabehandelingsystemen om uitlaatgassen te reinigen. Sinds de komst van de Peter bestaat de ploegbootvloot van De Boer uit vijf schepen. (BP)

Reacties

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Lees ook