Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

Nieuwe sleephopperzuigers op LNG voor Van Oord

ROTTERDAM

Baggeraar Van Oord gaat het middensegment van haar sleephoppervloot versterken met twee dual-fuel zuigers. De zusterschepen worden gebouwd op de Keppel Singmarine werf in Singapore en dienen in 2021 te worden opgeleverd. Mogelijk gaat de werf in Singapore ook nog een derde zuiger van hetzelfde type bouwen als Van Oord een optie hiervoor binnen een jaar opneemt.

1 / 1
Artist's impression van de sleephopperzuiger waarvan Van Oord er twee in Singapore laat bouwen. (Afbeelding: Van Oord)

Artist's impression van de sleephopperzuiger waarvan Van Oord er twee in Singapore laat bouwen. (Afbeelding: Van Oord)

De nieuwe zuigers worden de eerste in de vloot van Van Oord die op LNG kunnen varen. Ze worden 138 meter lang en 28 meter breed en krijgen een beuninhoud van 10.500 kuub en een geïnstalleerd vermogen van 14.500 kW. Beide worden uitgerust met vijf bodemdeuren, een zuigbuis aan stuurboordzijde met een elektrisch aangedreven onderwaterpomp en twee pompen om de lading via een leiding naar de vaste wal te kunnen verpompen.

Aan dek komen twee LNG-tanks te staan. De beide schepen krijgen accommodatie voor 22 personen. Ze worden door Bureau Veritas geklasseerd en varen straks onder Nederlandse vlag. Deze schepen zijn door Van Oord, in samenwerking met ingenieursbureau DEKC Maritime uit Groningen, ontworpen. De nieuwe sleephoppers zullen volgens Van Oord oudere exemplaren uit de vloot gaan vervangen. De vloot bestaat op dit moment uit meer dan 100 werkschepen, waaronder ruim 20 sleephopperzuigers met een beuninhoud variërend van 1.000 tot 38.000 kuub. (PAS)

Reacties

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Lees ook