Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

Royal IHC bouwt 10 Beavers voor Egypte

SLIEDRECHT

In opdracht van het Egyptische ministerie van Defensie gaat Royal IHC maar liefst tien Beaver-type snijkopzuigers bouwen plus vijf hulpvaartuigen van het type Delta Multi Craft 1050 en drie boosterstations met bijbehorende pijpleidingen.

1 / 1
Beavers zoals ze door IHC gebouwd worden voor Egypte. (Afbeelding Royal IHC)

Beavers zoals ze door IHC gebouwd worden voor Egypte. (Afbeelding Royal IHC)

De cutterzuigers en werkvaartuigen zijn in Egypte nodig voor het op diepte houden van de meren en het uitbaggeren van de waterwegen in het land. Voordelen van de Beavers zijn dat zij snel demontabel en over land te vervoeren zijn, weinig brandstof verbruiken en heel productief zijn.

De bouworder sluit mooi aan op een order uit 2017 voor de bouw van tien Beaver-type snijkopzuigers voor Turkmenistan.

Voor Royal IHC is het in korte tijd de tweede grote bouworder uit Egypte. Begin oktober heeft deze werf ook al een contract gesloten met de Suez Canal Authority voor de bouw van twee 147,4 meter lange snijkopzuigers en een Beaver-type snijkopzuiger. Dit laatste baggervaartuig zal in Egypte zelf, op de werf van de Suez Canal Authority, in licentie worden gebouwd. (PAS)

Reacties

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Lees ook