Nieuwe timmerwerf op Willemsoord

Vrijwilligers hebben er twee jaar aan gewerkt, maar nu heeft Museumhaven Willemsoord dan ook een echte scheepstimmerwerf.

Nieuwe timmerwerf op Willemsoord

Het idee om de houten Medemblikkerloods op het Willemsoordcomplex om te bouwen tot scheepstimmerwerf ontstond toen in deze ruimte de botters RD-28 en HD-2 compleet waren gerestaureerd. Maar dan moest er wel iets gebeuren. Zo was de loods niet winddicht en een goede inrichting als houtwerkplaats ontbrak. Daar kon iets aan worden gedaan toen Museumhaven Willemsoord een aanzienlijke subsidie ontving vanuit het Waddenfonds, die ook nog eens werd aangevuld door de provincie Noord-Holland. Het was dan ook niet meer dan logisch dat Cees Loggen, gedeputeerde van de provincie Noord-Holland en tevens bestuurslid van het Waddenfonds, en Waddenfonds-directeur Dick Hamhuis werden uitgenodigd om 7 april de officiële openingshandeling te verrichten. De mannen zaagden hiertoe een lat door. Hierbij geassisteerd door projectleider Anton Nieland, die samen met Dirk Reitsma en tientallen vrijwilligers, de verbouwing had gerealiseerd. Onder de vrijwilligers waren ook twee statushouders uit Syrië en één uit Eritrea.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer