Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk
Schuttevaer Premium

Kabinet en financiers redden IHC met honderden miljoenen

SLIEDRECHT

Het kabinet grijpt in om het noodlijdende Nederlandse scheepsbouwconcern IHC van een faillissement te redden. Dat schrijven minister Eric Wiebes (Economische Zaken) en staatssecretaris Hans Vijlbrief (Financiën) aan de Tweede Kamer. Het kabinet werkt bij de reddingsoperatie samen met private partijen voor in totaal 377 miljoen euro steun.

1 / 1
Royal IHC krijgt financiële ondersteuning van overheid, banken en aandeelhouders. (Foto Royal IHC)

Royal IHC krijgt financiële ondersteuning van overheid, banken en aandeelhouders. (Foto Royal IHC)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (5)
 • c.ridderhof

  Mijnheer Jansen , goed lezen… dit is geen subsidie.
  In deze tijd worden heel veel GEZONDE bedrijven overeind geholpen.
  We zouden allemaal wat huiveriger moeten wezen voor teveel Chinese bemoeienis
  Als KLM 2 Miljard krijgt hoor je ook niemand.
  Dat komt ervan als Aziatische bedrijven jouw high- tech gaan kopieren.

 • Peter Janssens

  Bedrijven die hun bestaansrecht aan subsidie te danken hebben, dienen ook in dienst te staan van de subsidie verstrekkers. Bij de meeste verdwijnt het echter in de eigen zakken en draait de belastingbetaler als nog voor de ellende op.

 • Jan Steenstra

  Blij mee! Gelukkig laat regering nu zien dat werkgelegenheid en bedrijven in eigen land belangrijk zijn. Anders gaat nu het belang over naar China en over 2 jaar is de werf dicht. Dan allemaal huilen dat Nederlands trots wordt verkwanseld voor wat dividend.

 • elzinga

  schaamteloos om zulke bedrijven te helpen. neem het dan helemaal over. niet geleerd van RSV zeker.

 • J.A van Tooren

  Vrije markt,werkt geweldig

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook