Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Holland Shipyards legt kiel Noorse veerboot

HARDINXVELD-GIESSENDAM

De Holland Shipyards Group in Hardinxveld-Giessendam is begonnen met de bouw van een geheel elektrisch aangedreven veerboot voor de Noorse rederij Brevik Fergeselskap. De oplevering ervan staat gepland voor de tweede helft van dit jaar.

Nadat het contract voor het ontwerp en de bouw al op 14 augustus 2019 was ondertekend, kon op 12 februari dit jaar de kiel worden gelegd. Dit laatste gebeurde namens de Noorse veerdienst door Bjørge Fredheim. Het schip wordt de eerste volledig elektrisch veerboot die geheel emissievrij de diensten tussen Brevik en Sandøya en Bjørkøya in de Eidangerfjord gaat onderhouden. Het vaartuig wordt 42 meter lang en 11 meter breed en kan 98 passagiers en 16 auto’s meenemen.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

(PAS)

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook