Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

Saab-Damen wil onderzeeboten afbouwen in Den Helder

Den Helder

Als het kabinet nieuwe onderzeeboten bestelt bij het Zweeds-Nederlandse consortium Saab-Damen, dan zal de afbouw ervan in Den Helder plaatshebben. Eerder heeft het Duitse ThyssenKrupp Marine Systems al een soortgelijk aanbod gedaan. Een en ander zou een enorme impuls zijn voor de werkgelegenheid in de regio Den Helder. Maar er heerst ook teleurstelling, omdat de overheid het aankoopbesluit opnieuw heeft uitgesteld.

1 / 1
Artist’s impression van de nieuwe onderzeeboten die het kabinet wil laten bouwen. (Afbeelding Saab-Damen) 

Artist’s impression van de nieuwe onderzeeboten die het kabinet wil laten bouwen. (Afbeelding Saab-Damen) 

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (2)
  • Machiel Smitsman

    Het is toch om te gillen die besluiteloosheid! De walrus klasse is een uitermate beproefd concept die zijn waarde bewezen heeft! Zeer geruisloze boten en kennelijk moeilijk te traceren. We zijn daardoor zeer dicht bij de Russen geweest zonder dat ze dat maar in de gaten hadden. Ik zou zeggen, bouw qua rompvorm dezelfde boten met daarin de modernste technieken. We hebben niet veel, maar het was wel goed! En laten we vooral niet teveel buitenlandse bedrijven aan defensie projecten meewerken. En als Rutte vriendjes wil worden met Macroni waarom dan over de rug van Nederlandse bedrijven? We hebben al last zat van die Fransen die met hun geschreeuw ook het pulsvissen om zeep hebben geholpen.

  • elzinga

    Waar wachten we op….

  • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

    Lees ook