Omzet scheepsbouw 400 miljoen euro hoger naar 7,3 miljard

Bij veel van de ruim 100 Nederlandse scheepswerven en 800 maritieme toeleveranciers staan de prijsniveaus onder druk, maar de omzet in 2018 steeg licht. Dat meldde brancheorganisatie Netherlands Maritime Technology (NMT) donderdag 16 mei op de netwerkbijeenkomst bij Veth Propulsion in Papendrecht.

Koningin Maxima opende donderdag 16 mei de nieuwe werf van Feadship / Royal Van Lent aan de Basisweg in de haven van Amsterdam, met ruimte voor superjachten tot 160 meter. Rechts directeur Jan-Bart Verkuyl. De opening is onderdeel van de viering van het 170-jarig jubileum van Royal Van Lent Shipyard, dat al sinds 1849 een scheepswerf heeft op De Kaag. (Foto ANP / Lex van Lieshout)
2019-05-16 16:57:26 AMSTERDAM - Koningin Maxima tijdens de opening van de nieuwe werf van Feadship in de haven van Amsterdam. De opening is onderdeel van de viering van het 170-jarig jubileum van Royal Van Lent Shipyard, dat al sinds 1849 een scheepswerf heeft op De Kaag. ANP ROYAL IMAGES LEX VAN LIESHOUT

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer