Koningin Máxima opent nieuwe werf Feadship in Amsterdam

Hare Majesteit Koningin Máxima opent donderdagmiddag 16 mei de nieuwe werf van Feadship in de haven van Amsterdam. Feadship is een samenwerkingsverband van scheepswerven Royal Van Lent Shipyard en Koninklijke De Vries Scheepsbouw. De opening is onderdeel van de viering van het 170-jarig jubileum van Royal Van Lent Shipyard, dat al sinds 1849 een scheepswerf heeft op De Kaag.

Met de komst van de nieuwe werf in Amsterdam kan het bedrijf langere en grotere jachten tot een lengte van honderdzestig meter bouwen en onderhouden. Het ambacht, de innovatie en de werkgelegenheid die bij de jachtbouw komt kijken, is tevens een versterking van de Amsterdamse haven en regio.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer