Koningspaar in mei met maritieme handelsmissie naar Duitsland

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn van maandag 20 tot en met woensdag 22 mei 2019 in de Duitse deelstaten Mecklenburg-Voor-Pommeren en Brandenburg. Ze bezoeken onder meer de MV Werften in Rostock, een maritiem symposium, een akkerbouwbedrijf, een onderzoeksinstituut en een kazerne.

Het koninklijk paar brengt jaarlijks een bezoek aan één of meerdere Duitse deelstaten, waarbij speciale aandacht is voor de economische betrekkingen. In beide deelstaten zijn landbouw, toerisme en cultuur belangrijke economische sectoren. In de deelstaat Mecklenburg-Voor-Pommeren zijn ongeveer driehonderd bedrijven actief in de maritieme industrie. Ook op het gebied van kustbescherming liggen kansen om samen te werken. In Brandenburg zetelt creatieve industrie met innovatieve technologieën.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Koningspaar in mei met maritieme handelsmissie naar Duitsland | Schuttevaer.nl

Koningspaar in mei met maritieme handelsmissie naar Duitsland

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn van maandag 20 tot en met woensdag 22 mei 2019 in de Duitse deelstaten Mecklenburg-Voor-Pommeren en Brandenburg. Ze bezoeken onder meer de MV Werften in Rostock, een maritiem symposium, een akkerbouwbedrijf, een onderzoeksinstituut en een kazerne.

Het koninklijk paar brengt jaarlijks een bezoek aan één of meerdere Duitse deelstaten, waarbij speciale aandacht is voor de economische betrekkingen. In beide deelstaten zijn landbouw, toerisme en cultuur belangrijke economische sectoren. In de deelstaat Mecklenburg-Voor-Pommeren zijn ongeveer driehonderd bedrijven actief in de maritieme industrie. Ook op het gebied van kustbescherming liggen kansen om samen te werken. In Brandenburg zetelt creatieve industrie met innovatieve technologieën.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer