Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Koningspaar in mei met maritieme handelsmissie naar Duitsland

DEN HAAG

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn van maandag 20 tot en met woensdag 22 mei 2019 in de Duitse deelstaten Mecklenburg-Voor-Pommeren en Brandenburg. Ze bezoeken onder meer de MV Werften in Rostock, een maritiem symposium, een akkerbouwbedrijf, een onderzoeksinstituut en een kazerne.

Het koninklijk paar brengt jaarlijks een bezoek aan één of meerdere Duitse deelstaten, waarbij speciale aandacht is voor de economische betrekkingen. In beide deelstaten zijn landbouw, toerisme en cultuur belangrijke economische sectoren. In de deelstaat Mecklenburg-Voor-Pommeren zijn ongeveer driehonderd bedrijven actief in de maritieme industrie. Ook op het gebied van kustbescherming liggen kansen om samen te werken. In Brandenburg zetelt creatieve industrie met innovatieve technologieën.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook