Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Jaren zoeken naar museum voor middeleeuws wrak

KAMPEN

Het middeleeuwse handelsschip dat in 2016 uit de IJssel bij Kampen werd geborgen, is over zes jaar klaar om tentoongesteld te worden. Burgemeester Bort Koelewijn wil het wrak uit de Hanzetijd graag in eigen stad tonen, maar waar? ‘Een van de mogelijkheden is bij het maritiem erfgoedcentrum. Dan heb je twee kogges bij elkaar.’

Begin 2016 werd het circa 23 meter lange handelsvaartuig uit de 15de eeuw geborgen. Het was enkele jaren ervoor ontdekt toen de IJsselbodem voor baggerwerk in kaart werd gebracht. Archeologen vermoedden dat het schip in ontmantelde staat in de rivier is afgezonken als een vorm van middeleeuws watermanagement. Maar het wrak bevatte van binnen nog veel details, zoals interieurbetimmering.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook