Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Schepenlift Luyt gereanimeerd

DEN OEVER

Niet met twee dure bokken, zoals in 2013, maar met twee flinke pompen is het gelukt de deels gezonken schepenlift van Luyt weer geheel boven water te krijgen. Plan is om de droogzetinstallatie binnenkort weer in gebruik te nemen.

De euforie was groot op woensdagavond 27 maart toen de rechterponton van de schepenlift losschoot van de bodem van Noorderhaven in Den Oever. Vijf dagen lang lag de schepenlift er desolaat bij, met onder water één van de twee spitsen waartussen de dokvloer hangt. In 2013 was dit ook al eens gebeurd, maar toen in de nabijgelegen Vissershaven.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook