Schepenlift Luyt naar de kelder

Opnieuw treft Machinefabriek/Dokbedrijf Luyt het noodlot, nu voor de tweede keer haar schepenlift is afgezonken. Het ongeval heeft plaatsgevonden langs de kade in de Noorderhaven, waar de monumentale droogdokfaciliteit sinds begin 2017 ligt afgemeerd.

Schepenlift Luyt naar de kelder

Kort na het droogzetten van het motorschip Tender verdween één van de twee spitsen van de schepenlift onverwachts naar de bodem van de haven. Niet duidelijk was of dit werd veroorzaakt door een lekkage of door, net als bijna zes geleden, het tengevolge van laag water in de modder blijven steken van de spitsromp.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer