Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Schepenlift Luyt naar de kelder

DEN OEVER

Opnieuw treft Machinefabriek/Dokbedrijf Luyt het noodlot, nu voor de tweede keer haar schepenlift is afgezonken. Het ongeval heeft plaatsgevonden langs de kade in de Noorderhaven, waar de monumentale droogdokfaciliteit sinds begin 2017 ligt afgemeerd.

1 / 1
Schepenlift Luyt naar de kelder

Schepenlift Luyt naar de kelder

Kort na het droogzetten van het motorschip Tender verdween één van de twee spitsen van de schepenlift onverwachts naar de bodem van de haven. Niet duidelijk was of dit werd veroorzaakt door een lekkage of door, net als bijna zes geleden, het tengevolge van laag water in de modder blijven steken van de spitsromp.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook