Schuttevaer.nl

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Zeesleper Elbe jubileert

MAASSLUIS

De Elbe was ooit één van de sterkste zeeslepers ter wereld en het boegbeeld van Hollands Glorie. Na in 1976 te zijn verkocht, fungeerde de zeesleper eerst als loodsboot en vervolgens als actieschip voor Greenpeace, voordat het uiteindelijk een museumschip werd. Dit jaar kan deze prachtig gelijnde zeesleper haar 60ste verjaardag in puike conditie vieren.

1 / 1
Zeesleper Elbe jubileert

Zeesleper Elbe jubileert

Zestig jaar geleden liep het vlaggenschip van L. Smit & Co’s Internationale Sleepdienst uit Rotterdam onder bouwnummer 867 bij de NV J.& K. Smit’s Scheepswerven in Kinderdijk van stapel. De 58 meter lange en 11 meter brede zeesleper was 4000 pk sterk, geleverd door twee zescilinder MAN hoofdmotoren die bij de machinefabriek van J.& K. Smit waren gebouwd.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook