Royal IHC bouwt opnieuw voor NMDC

Voor de tweede keer in korte tijd gaat Royal IHC een sleephopperzuiger bouwen voor de National Marine Dredging Company (NMDC) uit Abu Dhabi. Deze keer gaat het om een baggerschip met een hoppercapaciteit van 8.000 kuub. Dit is circa 2.000 kuub meer dan de vorig jaar aan NMDC opgeleverde Arzana heeft.

De ontwerp- en bouwopdracht, die in Abu Dhabi is ondertekend, heeft betrekking op een grotere zus van de sleephopperzuiger Arzana. Dit baggerschip bevalt kennelijk zo goed dat er nu een iets grotere versie is besteld. NMDC beschikt over een grote vloot cutterzuigers en hulpvaartuigen die volop aan het werk zijn in de Golfregio.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer