Schuttevaer.nl

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Werk aan Gorch Fock wordt hervat

ELSFLETH

De Duitse regering heeft besloten dat het werk aan het marine-opleidingsschip Gorch Fock kan worden hervat. Nog komende week wordt weer begonnen. Dat kan doordat een betalingsstop is opgeheven en openstaande rekeningen door de marine mogen worden betaald.

De Elsflether Werft, waar het schip ligt, wordt inmiddels door een nieuwe directie gevoerd. Die had enkele weken geleden het faillissement aangevraagd, gezien de toen uitzichtloos lijkende situatie. Dat gevaar is nu afgewenteld. Tegen de vroegere directeuren lopen nog onderzoeken, onder meer vanwege de verdenking van verduistering.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook