Groningen leent 15 miljoen aan scheepsbouwfonds

De provincie Groningen trekt 15 miljoen euro uit om de regionale scheepsbouwsector te ondersteunen. Het geld is een lening aan het Scheepsbouwfonds van Nesec, dat leningen verstrekt aan bedrijven in de sector die moeilijk geld bij gewone leningverstrekkers kunnen krijgen. Gronings gedeputeerde Patrick Brouns maakte de deelname zondag bekend tijdens een maritieme netwerkbijeenkomst voorafgaand aan de voetbalwedstrijd FC Groningen – ADO Den Haag (1-0).

De provincie gaat ook samen met het bedrijfsleven de Maritieme Board Groningen opzetten, een platform dat moet bijdragen aan samenwerking in de scheepvaartsector. De eerste voorzitter is Egbert Vuursteen, CEO van Royal Wagenborg. In eerste instantie is een tiental bedrijven betrokken bij de board, vertelde Harry Doze, partner van stategisch adviesbureau Marstrat. De provincie faciliteert dit nieuwe platform voor de komende twee jaar.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Groningen leent 15 miljoen aan scheepsbouwfonds | Schuttevaer.nl

Groningen leent 15 miljoen aan scheepsbouwfonds

De provincie Groningen trekt 15 miljoen euro uit om de regionale scheepsbouwsector te ondersteunen. Het geld is een lening aan het Scheepsbouwfonds van Nesec, dat leningen verstrekt aan bedrijven in de sector die moeilijk geld bij gewone leningverstrekkers kunnen krijgen. Gronings gedeputeerde Patrick Brouns maakte de deelname zondag bekend tijdens een maritieme netwerkbijeenkomst voorafgaand aan de voetbalwedstrijd FC Groningen – ADO Den Haag (1-0).

De provincie gaat ook samen met het bedrijfsleven de Maritieme Board Groningen opzetten, een platform dat moet bijdragen aan samenwerking in de scheepvaartsector. De eerste voorzitter is Egbert Vuursteen, CEO van Royal Wagenborg. In eerste instantie is een tiental bedrijven betrokken bij de board, vertelde Harry Doze, partner van stategisch adviesbureau Marstrat. De provincie faciliteert dit nieuwe platform voor de komende twee jaar.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer