Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

NG Shipyards bouwt drie ‘lichtgewicht’ loodstenders

LAUWERSOOG

Het Nederlandse Loodswezen laat bij scheepswerf Next Generation Shipyards in Lauwersoog drie nieuwe loodstenders bouwen. De schepen zijn van een aangepast Camarc-ontwerp en de grootste uitdaging die het Loodswezen stelt is volgens de werf het terugbrengen van het gewicht van 54 naar 40 ton.

1 / 2
NG Shipyards bouwt drie 'lichtgewicht' loodstenders

NG Shipyards bouwt drie 'lichtgewicht' loodstenders

Er waren meerdere werven in de race, maar NG Shipyardslegde naar eigen zeggen het beste voorstel op tafel om gewicht te besparen met behoud van de eigenschappen van de L-klasse. De bouw van de loodstenders heeft in Lauwersoog plaats.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook