Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Arklow Wind ongedoopt te water (video)

LEER

Slechts enkele tientallen belangstellen op het werfterrein en de aangrenzende Ledadijk waren vrijdag 1 maart bij Scheepswerf Ferus Smit in Leer getuige van de dwarsscheepse stapelloop van bouwnummer 448. Ze ging ongedoopt te water. ‘Dopen doen we wel bij oplevering’, aldus een zegsman van de rederij.

1 / 1
ZUQ Arklow wind

ZUQ Arklow wind

De sleepboten Watergeus en Waterstad van Wagenborg vingen het nieuwbouwschip op en assisteerden haar naar de kant. De plons was zoals gebruikelijk met grote krachten gepaard gegaan. Acht 12 ton zware voor containers, die ter bescherming aan de overzijde van het havenbekken waren geplaatst, werden door de aanstormende watermassa zeker vijf meter achteruit geschoven.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook