Onderzoek langjarige subsidie voor duurzame scheepsbouw

Staatssecretaris Mona Keijzer van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat gaat kijken of de subsidieregeling voor duurzame en innovatieve scheepsbouw langjarig en structureel kan worden voortgezet.

In december vorig jaar nam de Tweede Kamer met een ruime meerderheid een amendement aan om in 2019 vijf miljoen euro te reserveren voor de Subsidieregeling Duurzame Scheepsbouw (SDS). De Tweede Kamerleden Eppo Bruins (ChistenUnie) en Hayke Veldman (VVD) vroegen in hun amendement voor verlenging van de subsidieregeling echter ook of het ministerie in het voorjaar van dit jaar kan besluiten over een eventuele voortzetting van de regeling na 2019.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer