Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Nederland tekent als achtste land recyclingverdrag zeeschepen

LONDEN

Tijdens een vergadering van de Internationale Maritieme Organisatie (IMO) heeft Nederland woensdag 20 februari het Hong Kong-verdrag geratificeerd. In dit verdrag staan afspraken voor het veilig en milieuvriendelijk slopen en recyclen van zeeschepen.

Nederland is het achtste land dat het verdrag ratificeert van de 172 landen die bij IMO zijn aangesloten. Eerder werd het al ondertekend door België, Congo, Denemarken, Frankrijk, Noorwegen, Turkije en Panama.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

(DvdM)

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook