Weer grote geldzorgen voor werf Flensburg

De situatie bij de Flensburger Schiffbau Gesellschaft (FSG) is opnieuw kritiek. In november leek een reddingsplan nog te gaan werken. Nu is het zo dat de salarissen van de 650 medewerkers over januari zijn betaald, of er geld is voor de lonen van februari is nog onzeker.

Boetes als gevolg van te late oplevering en ingehouden betalingen hebben ervoor gezorgd dat rekeningen aan leveranciers en onderaannemers niet zijn betaald. Honderden van de circa 1100 externe medewerkers van uitzendbureaus en onderaannemers zijn niet meer op de werf verschenen. Daardoor loopt de achterstand bij de bouw van de 188 meter lange LNG-aangedreven ferry Honfleur verder op. Het schip zou komende zomer moeten worden afgeleverd.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Weer grote geldzorgen voor werf Flensburg | Schuttevaer.nl

Weer grote geldzorgen voor werf Flensburg

De situatie bij de Flensburger Schiffbau Gesellschaft (FSG) is opnieuw kritiek. In november leek een reddingsplan nog te gaan werken. Nu is het zo dat de salarissen van de 650 medewerkers over januari zijn betaald, of er geld is voor de lonen van februari is nog onzeker.

Boetes als gevolg van te late oplevering en ingehouden betalingen hebben ervoor gezorgd dat rekeningen aan leveranciers en onderaannemers niet zijn betaald. Honderden van de circa 1100 externe medewerkers van uitzendbureaus en onderaannemers zijn niet meer op de werf verschenen. Daardoor loopt de achterstand bij de bouw van de 188 meter lange LNG-aangedreven ferry Honfleur verder op. Het schip zou komende zomer moeten worden afgeleverd.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer