Catamaran-invasie in Den Helder

Bij Damen Shipyards Den Helder is het een komen en gaan van snelle aluminium offshoresupportvaartuigen, zogeheten Fast Crew Suppliers. Catamarans die worden ingezet bij aanleg en onderhoud van windturbineparken. In de eerste helft van januari lagen maar liefst zeven van deze vaartuigen voor onderhoud, reparatie en certificering bij de Helderse werf voor de kant.

Catamaran-invasie in Den Helder

Opmerkelijk is dat al deze catamarans een thuishaven hebben in het Verenigd Koninkrijk. Voor de Offshore Wielingen van Acta Marine is dit Beaumaris en voor zowel de FCS Seagull van High Speed Craft als de Severn Provider van Severn Offshore Services is dit Cardiff. Deze catamarans zijn van het type Damen CS 2610.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer