Familie Snoek neemt vlagkotter SC-10 Amrumbank in bedrijf

De familie Snoek op Urk heeft een vierde kotter in bedrijf genomen, de SC-10 Amrumbank. De kotter gaat vooral twinriggen op schol, maar is ook ingericht om te flyshooten.

Familie Snoek neemt vlagkotter SC-10 Amrumbank in bedrijf

De kotters van de familie Snoek uit Urk worden onder Duitse vlag geëxploiteerd. De 24 meter Eurokotters SC-35 Jacob Senior en SC-45  Marijtje Keuter vissen vooral op langoustines. De 32 meter lange SC-25 Evert Snoek is ingericht voor de pulsvisserij, terwijl de nieuwe SC-10 vooral zal worden ingezet in de scholvisserij. De SC-35 en SC-45 zijn formeel eigendom van Hecht GmbH uit Büsum, net als de nieuwe SC-10, terwijl de pulskotter SC-25 feitelijk wordt geëxploiteerd door Seefischereibetrieb SC 25 GmbH uit Büsum. Deze visserijonderneming, inclusief kotter, werd in 2013 overgenomen van J. Ras uit Urk. In 2014 onderging de SC-25, die oorspronkelijk in 1992 door Maaskant Shipyards als GY 217 Doggersbank werd gebouwd voor Engelse opdrachtgevers, op Urk een forse verbouwing. Daarbij werd het schip tevens ingericht voor de pulsvisserij. In 2011 werden de vlagkotters SC-10 en SC-20, identiek aan de huidige SC-35 en SC-45, verkocht naar Brixham in het Verenigd Koninkrijk. De licenties bleven in bezit van Snoek. Deze zijn nu door de broers Jacob en Willem Snoek gebruikt om de nieuwe grotere SC-10 in de vaart te brengen.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer