Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk
Schuttevaer Premium

Nieuw werkschip MPV-30 van Rijkswaterstaat voldoet niet (video)

DEN HAAG

De nieuwe multi-purpose vessels (MPV-30) die Rijkswaterstaat heeft laten bouwen, en waarvan de derde als Scheldestroom op 2 november bij Bijlsma in Wartena te water is gelaten, voldoen niet aan de eisen die zijn gesteld in de aanbesteding. Dat schrijft minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) in een brief aan de Tweede Kamer.

1 / 1
Nieuw werkschip MPV-30 van Rijkswaterstaat voldoet niet (video)

Nieuw werkschip MPV-30 van Rijkswaterstaat voldoet niet (video)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (5)
 • JJ Steenstra

  Er zou ook overwogen kunnen worden om het te doen met wat er is. De wereld is nu eenmaal ver van perfect en soms komt dat meer tot uiting. Zeker als beslissingen worden gemaakt door mensen die terzake nauwelijks kundig zijn.
  Rijkswaterstaat moet zich, mijns inziens, serieus afvragen of de kosten van eigen incompetentie afgewenteld mogen worden op burgers of werf! Laat dan eigen mensen maar werken met de gevolgen van eigen fouten.

 • R. van den Boogaard

  Als ik het filmpje zie begrijp ik eruit dat de minister niet weet, met haar antwoorden aan de tweede kamer, wat voor personeel zij zelf in dienst heeft en waar zij haar verantwoording voor moet dragen.
  Die waren namelijk in het filmpje super tevreden over de resultaten die deze werf bij deze tewaterlating geleverd heeft.
  Er zal dus waarschijnlijk of teveel drank rondom dit festijn ter sprake zijn geweest of de aanbesteding heeft niet het resultaat geleverd wat de bedoeling was ?
  Kortom de ervaring heeft ons als burgers met dit soort en vele andere zaken inmiddels al wel geleerd dat wij volgend jaar nog meer belasting moeten gaan betalen.
  Immers hoe “smarter” hoe eerder uiteindelijk de ”smart’ gele hesjes zullen gaan verschijnen, ook in Nederland.

  Kortom zoals het met het resultaat van talloze overheidszaken gaat mogen wij volgend jaar weer meer belastingcenten gaan

 • Jim Grooten

  Ben ik toch nieuwsgierig of het hier gaat om technische eisen of functionele eisen.

 • D.P. Steenstra

  Huh…3 schepen gebouwd terwijl de eerste die gebouwd is al niet aan de eisen voldeed? Laten ze bij RWS eens ter harte nemen wat de Griekse filosoof Socrates eens zei ” niet diegene die mag, maar diegene die weet moet beslissen ”

 • M. Smitsman

  Toch weer jammer van de centjes…

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook