Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk
Schuttevaer Premium

Prinses Margriet doopt replica Willem Barentsz Witte Swaen

HARLINGEN

De droom van scheepsbouwmeester Gerald de Weerdt is uitgekomen. Zaterdag 27 oktober ging in Harlingen de Witte Swaen te water, een replica van het schip waarmee de Terschellinger Willem Barentsz in 1596 probeerde een noordoostelijke route naar Aziƫ te ontdekken. De bouw vergde circa 27.000 uur, net zoveel als er in de 16de eeuw voor nodig waren.

1 / 2
Prinses Margriet doopt replica Willem Barentsz Witte Swaen

Prinses Margriet doopt replica Willem Barentsz Witte Swaen

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook