Twee Franse trawlercasco’s in afbouwfase bij Padmos

Machinefabriek Padmos is begonnen aan de afbouw van twee trawlers voor Franse opdrachtgevers. Het casco van de BL-934193 Mercator arriveerde uit het Franse Dieppe, waar het werd gebouwd bij Manche Industrie. Het tweede casco, de LO 934927 Marie-Lou, is van Nederlandse makelij en gebouwd bij CSR in Rotterdam.

Twee Franse trawlercasco's in afbouwfase  bij Padmos

Padmos heeft vier Franse nieuwbouw vissersschepen voor Franse opdrachtgevers in portefeuille. Twee ervan betreffen vervolgopdrachten voor Scopale in Boulogne-Etaples, voor welke rederij Padmos in 2016 en 2017 drie identieke trawlers opleverde, de BL-933426 Rose Cascia, BL-933427 Le Marmouset 3 en de BL-933651 La Trinité. Twee schepen bouwt Padmos nu ook voor rederij Apak in Loriënt. De opleveringen staan gepland voor december 2018 en april 2019. Alle casco’s voor Scopale komen van Manche Industrie in Dieppe, terwijl Padmos de casco’s voor Apak in Rotterdam bij CSR laat bouwen. Deze scheepswerf kreeg bekendheid door in 2015 het casco van de MDV-1 Immanuel te bouwen in het kader van het Masterplan Duurzame Visserij. Ook van dit schip was Padmos hoofdaannemer, samen met Hoekman op Urk.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer