Derde Chinese sleephopperzuiger voor Jan de Nul te water

Op de Keppel Nantong werf in China is de derde nieuwe sleephopperzuiger voor Jan de Nul te water gelaten. Dit vaartuig met een hopperinhoud van 3500 kuub gaat Tristâo da Cunha heten. Het is de laatste van drie dieselelektrisch aangedreven sleephopperzuigers die de Belgische baggeraar Jan de Nul op 15 maart 2017 had besteld bij Keppel Singmarine, onderdeel van het Keppel Offshore & Marine concern uit Singapore.

Derde Chinese sleephopperzuiger voor Jan de Nul te water

De drie bijna 90 meter lange en 22 meter brede sleephopperzuigers werden op stapel gezet op de Chinese werf van Keppel in Nantong, waar ze dit jaar achtereenvolgens als de Afonso de Albuquerque, Diogo Câo en Tristâo da Cunha te water zouden gaan. Alle zuigers hebben een beuninhoud van 3500 kuub en een totaal geïnstalleerd vermogen van 5510 kW.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer