Schuttevaer.nl

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Scot Carrier met goed gevolg te water (video)

MARTENSHOEK

Doopster Patricia Dickie, echtgenote van Ian Dickie (zakenrelatie van Scotline), gat vrijdag 14 september bij de doop en tewaterlating bij Royal Bodewes te Martenshoek bouwnummer 746 de naam Scot Carrier.

1 / 1
Scot Carrier met goed gevolg te water (video)

Scot Carrier met goed gevolg te water (video)

De werf had het bedrijfsterrein voor publiek opengesteld. Velen waren getuige van de spectaculaire plons in het smalle Winschoterdiep. De ijsklasse 1B genoteerde multi purpose Bodewes Trader 4800 is de eerste van twee die Royal Bodewes voor Scotline in het Engelse Rochester bouwt.
De algemene gegevens van de Scot Carrier, die uitgevoerd is met accommodatie voor negen bemanningsleden, luiden: GT 3450, NT 2201, DWAT 4800 ton, ruiminhoud 235.000 cft, lengte over alles 89,98 meter, lengte tussen de loodlijnen 84,90 meter, breedte 15,20 en een holte van 6,60 meter. De containercapaciteit is 213 TEU, waarvan 87 TEU op de luiken. De tanktopbelasting bedraagt 15 t/m².

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook