Eerste Port-Liner later in de vaart

De komst van de eerste elektrische Port-Liners in de containerbinnenvaart is vertraagd. In de oorspronkelijke planning zou de eerste kleine Port-Liner al in augustus dit jaar in de vaart komen, maar dat is met vier tot vijf maanden vertraagd.

Eerste Port-Liner later in de vaart

Binnenvaartondernemer en directeur van Port-Liner BV Ton van Meegen, bevestigt dat er nog geen opdrachten zijn gegeven voor de bouw van de vloot volledig elektrisch aangedreven containerschepen. ‘De opdrachten worden wel op korte termijn gegeven’, zegt Van Meegen die als oorzaak van de vertraging ‘externe beslommeringen’ aangeeft. Wat dat precies inhoudt wil hij nu nog niet kwijt. ‘De vertraging heeft zeker geen verkeerde uitstraling op het project, omdat we met nog meer innovatieve schepen komen dan we ons eerder hadden voorgenomen. Zo gauw wij meer kunnen vertellen laten we dat weten.’

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer