Grootste nieuwbouworder voor Luyt

Scheepswerf- en Machinefabriek Luyt in Den Oever heeft opnieuw een exportorder binnengehaald. Deze keer voor het grootste vissersschip dat ooit door Luyt is gebouwd.

Opnieuw is het de Engelse rederij Waterdance Ltd uit Woodbury-Salterton die met Luyt in zee gaat. In mei dit jaar bestelde deze rederij al een 15 meter lange krabbenvisser in Den Oever. Deze wordt Nicola of Landram E1 gedoopt en wordt begin 2019 opgeleverd. De jongste order omvat de bouw van een grote boomkorkotter met een lengte van 35,20 meter, een breedte van 8,70 meter en een diepgang van 5,20 meter. De bokker wordt uitgerust met een ABC hoofdmotor van 1000 pk. De broers Robin en Rowan Carter gaan ermee vissen op tong, schol en inktvis. De kotter wordt Georgina of Ladram gedoopt, krijgt BM-100 als registratienummer en Brixham als thuishaven.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer