Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Vietnamese veerboten rederij Doeksen bijna klaar

TERSCHELLING

De twee veerboten van rederij Doeksen, die in Vietnam worden gebouwd, zijn voor 85% klaar. Dat meldt de rederij.

De werf Strategic Marine Vietnam raakte in financiële problemen, waardoor de bouw werd vertraagd. Betrokken banken en investeerder gingen onlangs akkoord met het verstrekken van aanvullende leningen, waardoor de werf de schepen, die Willem Barentsz en Willem de Vlamingh gaan heten, kan afbouwen. Daarna worden ze naar Nederland getransporteerd. Verwacht wordt dat de schepen januari volgend jaar in Harlingen zullen arriveren. De rederij hoopt op 1 april 2019 de schepen te kunnen inzetten in de dienstregeling tussen Terschelling en Harlingen.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook