Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Hevige brand op De Jonge Albert

DEN HELDER [UPDATE]

Een korte, maar hevige brand heeft zaterdag 16 juni grote schade aangericht in de opbouw van pas gerestaureerde voormalige Noordzeebotter (UK-91) De Jonge Albert. De botter lag op het moment van het uitbreken van de brand in de Helderse Koopvaardersbinnenhaven afgemeerd.

1 / 1
Hevige brand op De Jonge Albert

Hevige brand op De Jonge Albert

De Noordzeebotter van eigenaar Pieter Brons had net een werfbeurt achter de rug, waarbij ook de accommodatie was aangepast om als Bed & Breakfast te kunnen gaan dienen. Bijna als nieuw zou de 17 meter lange botter tijdens het Historisch Weekend, dat op 23 en 24 juni in Museumhaven Willemsoord wordt gehouden, aan het publiek worden gepresenteerd.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook