Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Damen bouwt zusje Karel Doorman

DEN HAAG

Het allergrootste schip uit onze marinevloot, Zr.Ms. Karel Doorman, krijgt een iets kleiner zusterschip. De bouw van dit zogeheten combat support ship wordt uitbesteed bij de Damen Shipyards Group. Het nieuwe bevoorradingsvaartuig gaat tussen de 250 miljoen en een miljard euro kosten en moet in 2023 operationeel zijn.

Dat heeft staatssecretaris Barbara Visser van Defensie in een brief aan de Tweede Kamer laten weten. Het ontwerp van het vaartuig is nagenoeg gereed. Gebruik zal worden gemaakt van dezelfde systemen als op de Karel Doorman zijn toegepast. Het vaartuig krijgt een groot helikopterdek, een hangaarruimte voor twee NH90 helikopters, een miniziekenhuis en accommodatie voor 75 bemanningsleden en 85 opstappers.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook