Van Oord bouwt Borssele V

Van Oord heeft opnieuw een order weten binnen te halen in de windenergiesector offshore. Deze keer gaat het om het ontwerp en de aanleg van het Borssele V voor de kust van Zeeland. Dit miniwindpark gaat uit twee elk 9,5 MW windturbines bestaan.

De tender voor Borssele V is gewonnen door het Two Towers-consortium, waarin naast Van Oord ook Investri Offshore en Green Giraffe participeren. Van Oord neemt het ontwerp en de aanleg voor haar rekening, Investri Offshore het projectmanagement en Green Giraffe de financiering. In het miniwindpark worden volgens Van Oord allerlei innovaties getest, waaronder een technologie om fundatiepalen sneller te kunnen koppelen aan transitiestukken. Verder wil Van Oord onder water op een speciale manier oesterbanken gaan aanleggen om erosie van de zeebodem rond de twee windturbines te voorkomen.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer