Royal Huisman draait grootste romp ooit (video)

Het keren van de romp van Project 400 donderdag 22 maart op het werfterrein in Vollenhove was weer een mijlpaal bij Royal Huisman: met haar 81 meter lengte de grootste romp ooit. De productie van de driemaster begon in juni 2017, in 2020 zal deze moderne schoener tevens ’s wereld grootste aluminium zeiljacht zijn.

Royal Huisman draait grootste romp ooit (video)

De stoere verticale boeg maakt het jacht niet alleen indrukwekkend maar ook overal ter wereld erg herkenbaar zijn. Project 400 is het grootste nieuwbouwproject dat Royal Huisman nu toe gebouwd heeft, en zal in de Top 10 van ’s werelds grootste zeiljachten komen.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer