Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Blue Queen als Kasteelborg op proefvaart

DEN HELDER

Na een conversie bij scheepswerf Niestern Sander is de voormalige Noorse bevoorrader Blue Queen, nu in de kleuren van Wagenborg Offshore, onder de naam Kasteelborg gaan proefvaren. Den Helder, de toekomstige uitvalsbasis, is hierbij als eerste aangedaan.

1 / 1
Blue Queen als Kasteelborg op proefvaart

Blue Queen als Kasteelborg op proefvaart

Afgemeerd aan de Nieuwediepkade kon men zich vergapen aan het indrukwekkende vaartuig dat straks als zogeheten Walk-to-Work Emergency Response and Rescue Vessel (W2WERRV) in de zuidelijke Noordzee aan de slag gaat voor NAM en Shell UK. Hiervoor is de voormalige platformbevoorrader van het type Ulstein PX121 flink verbouwd. Zo is achter het dekhuis een extra accommodatiemodule voor 15 personen geplaatst en zijn een Ampelmann deininggecompenseerde telescopische valreep en kraan geïnstalleerd. Ook staat aan stuurboord een snelle reddingboot opgesteld.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook