Schuttevaer.nl

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Arklow Viking van helling Bodewes

HOOGEZAND

Hoewel het een doordeweekse dag betrof, was er dinsdag 20 februari toch een meer dan gebruikelijk aantal toeschouwers getuige van de ceremonieloze, dwarsscheepse tewaterlating bij Royal Bodewes te Hoogezand van het bouwnummr 729.

1 / 1
Arklow Viking van helling Bodewes

Arklow Viking van helling Bodewes

Dit schip (IMO 9772606), dat als Arklow Viking in de vaart wordt genomen, is het voorlaatste van een serie van 10 Trader 5150 minibulkers (bouwnummers 721 tot en met 730) die de aan het Winschoterdiep gevestigde Royal Bodewes onder klasse van Bureau Veritas bouwt voor Avoca Shipping BV (Arklow Shipping) in Rotterdam. Het eerste en tweede schip van de serie, de met een Groot-crossbow uitgevoerde Arklow Vale en Arklow View, werden respectievelijk 13 november 2015 en 3 maart 2016 in de vaart gebracht. De overige schepen, waarvan de Arklow Valliant (1 juni 2016), Arklow Valley (30 september 2016), Arklow Valour (20 januari 2017), Arklow Vanguard (8 mei 2017),  Arklow Venture (28 juli 2017) en Arklow Venus (5 januari jl.) reeds zijn opgeleverd, hebben een steilsteven.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook