Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Kiel snijkopzuiger Spartacus gelegd

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL

Op de Royal IHC werf in Krimpen aan den IJssel is de kiel gelegd voor de Spartacus, de grootste en sterkste snijkopzuiger ter wereld. Deze megacutter, met een geïnstalleerd vermogen van 44.180 kW, wordt gebouwd in opdracht van het Belgische DEME-concern. De oplevering staat gepland voor medio 2019.

1 / 1
Kiel snijkopzuiger Spartacus gelegd

Kiel snijkopzuiger Spartacus gelegd

De 164 meter lange Spartacus is gezamenlijk ontworpen door DEME, Royal IHC en Vuyk Engineering uit Rotterdam. Het vaartuig wordt de eerste cutterzuiger ter wereld met dual-fuel motoren, die zowel op LNG als diesel kunnen werken. Bijzonder is ook de maximale diepte waarop kan worden gebaggerd. Dit wordt 45 meter, terwijl 35 meter momenteel de standaard is. Op de werf in Krimpen aan den IJssel is het eerste staal voor bouwnummer CO1294 op 6 september 2017 gesneden en vervolgens is op 21 december de kiel gelegd.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook