Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Damen levert nog drie snelle ferries voor Antwerpen

ROTTERDAM

Aqualiner, de veerdienstonderneming op de Schelde in Antwerpen, heeft bij Damen nog drie boten van het type Waterbus 2407 besteld. Het contract daarvoor werd dinsdag 7 november, de openingsdag van Europort, getekend op de stand van Damen.

1 / 2
Damen levert nog drie snelle ferries voor Antwerpen

Damen levert nog drie snelle ferries voor Antwerpen

De eerste Antwerpse Damen-waterbus, de Aqua Diamond, werd 30 juni gedoopt. De snelle ferry is nu enkele maanden actief op de verbinding tussen het centrum van Antwerpen en het zuidelijk deel van de stad. Aan boord van de lichtgewicht composietboot is ruimte voor 100 passagiers bij een topsnelheid van 21 knopen. Ook voor de nieuwe boten geldt dat ze worden gebouwd op de Damen-werf in Antalya (Turkije). De drie bestelde boten worden volgend jaar geleverd, met de mogelijkheid van vervolgorders.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook