Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Damen sterker in internationale baggermarkt

GORINCHEM

Damen Shipyards Group lijkt meer en meer vaste voet aan de grond te krijgen in de internationale baggermarkt. Bijna gelijk met de overdracht van de sleephopperzuiger Tommy Norton aan Gippsland Ports uit Australiƫ heeft het wervenconcern een nieuw contract kunnen sluiten voor de levering van een sleephopperzuiger aan het Russische Rosmorport.

1 / 1
Damen sterker in internationale baggermarkt

Damen sterker in internationale baggermarkt

De Tommy Norton is een kleine sleephopperzuiger van het type Damen TSHD 650 . Een vaartuig met een lengte van 60 meter, een breedte van 12 meter, een beuninhoud van 650 kuub en een geïnstalleerd vermogen van 1700 kW. Opdrachtgever voor de bouw was Gippsland Ports uit Australië en deze werd uitgevoerd op de Damen-werf in het Chinese Yichang.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook