Vervolgopdracht SST voor Damen Shipyards

De gloednieuwe Damen havensleper SST Portobelo van Saam Smit Towage (SST) is nog maar nauwelijks uit Rotterdam naar Panama vertrokken of de wervengroep kreeg een vervolgopdracht voor de bouw van nog twee slepers.

Vervolgopdracht SST voor Damen Shipyards

De nu opgeleverde SST Portobelo, een Damen ASD Tug 2411, heeft een trekkracht van 70 ton. Saam Smit Towage, een samenwerkingsverband van Boskalis-dochter Smit en het Saam-concern uit Zuid-Amerika, gaat de sleper inzetten in de Panamese havenstad Colon. De 24 meter lange havensleper is gebouwd op de Song Cam-werf van Damen in Vietnam, waar het casco op voorraad lag. De Portobelo is per zware-ladingschip naar Nederland gekomen voor de afbouw.
Door de komst van de SST Portobelo is een oudere sleper via Damen Trading afgestoten. De Panamese vloot van de rederij telt 11 havenslepers.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer