Maaskant aan de slag met casco Carrousel Rave Tug

Het casco van de allereerste Carrousel Rave Tug (CRT) is onlangs voor verdere afbouw gearriveerd bij Scheepswerf Maaskant in Stellendam. Opdrachtgever is Novatug BV, opgericht door de familie Muller uit Terneuzen, wier rederij, Multraship Towage and Salvage, als eerste met dit revolutionaire sleepboottype aan de slag gaat.

Maaskant aan de slag met casco Carrousel Rave Tug

Het is al zo’n 10 jaar geleden dat ontwerper M. van der Laan met het carrouseltype sleper op de markt kwam. Het ontwerp werd zelfs als de ‘Tug of the Future’ bestempeld. Het innovatieve concept, bestaande uit een stalen ring met sleeplier rond het stuurhuis van een sleper, werd geadopteerd door de familie Muller. Het concept werd gepatenteerd en ondergebracht in een apart bedrijf, genaamd Novatug BV.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer