Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Megacutter Helios krijgt zus

PAPENDRECHT

Opnieuw heeft Royal Boskalis Westminster een order voor de bouw van een megasnijkopzuiger geplaatst bij Royal IHC. Het wordt een zusterschip van de megacutter Helios die IHC binnenkort aan Boskalis oplevert.

De nieuwe megacutter wordt 152 meter lang en 28 meter breed. Het geïnstalleerd vermogen bedraagt 23.700 kW en de pompcapaciteit 15.600 kW. De maximale cuttercapaciteit wordt 7000 kW. Het vaartuig komt in 2020 in de vaart en kan in waterdieptes tussen 6 en 35 meter worden ingezet.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook