Droomorder voor Royal Huisman

Megajachtbouwer Royal Huisman gaat een 81 meter lang ‘droomjacht’ bouwen voor een Aziatische klant.

Droomorder voor Royal Huisman

Het wordt een supersnelle driemaster met steilsteven en is het grootste zeiljacht ooit gebouwd op de werf in Vollenhove. ‘"Bouw mijn droomjacht". Als een klant deze woorden uitspreekt is niet alleen de basis gelegd voor realisatie van de droom van de klant, maar wordt ook voor de jachtbouwer die deze aanvraag krijgt, een droom werkelijkheid’, zegt woordvoerder Jurjen van ’t Verlaat van Royal Huisman. ‘Het schip zal in de top 10 van ’s werelds grootste privé-zeiljachten komen en naar alle maatstaven een groots superjacht worden.’

De werf gaat het jacht bouwen in samenwerking met Dykstra Naval Architects, ontwerper Mark Whiteley en regionaal contactpersoon Bart Kimman van makelaardij Northrop & Johnson Azië. Het nieuwe project werd vorige week officieel onthuld tijdens de Monaco Yacht Show.

Het schip wordt geheel gebouwd van aluminium en krijgt accommodatie voor 12 gasten en 13 bemanningsleden. Om het schip in 2020 te kunnen opleveren zet de werf, behalve de 350 vaste medewerkers, ook tal van inleenkrachten in. De werf heeft een goedgevulde orderportefeuille en is optimistisch over de toekomst. (PN)