Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Scheepsbouwer Thecla Bodewes voor zes ton opgelicht

HASSELT

Scheepsbouwer Thecla Bodewes uit Hasselt is voor zes ton opgelicht bij de aankoop van scheepswerf De Volharding in Harlingen. Dat meldt De Telegraaf, die in het bezit is van het onderzoekdossier van de recherche. Bodewes weigerde de krant commentaar.

Bodewes moest in 2013 voor de aankoop van de werf een bedrag van 5,8 miljoen euro betalen. Omdat banken haar geen lening wilden geven, probeerde zij het geld te lenen bij drie zakenlieden uit het noorden van het land, die beweerden namens een investeerder uit Hongkong te opereren. Bodewes moest wel vooraf een bedrag van tien procent overmaken. Nadat het geld was overgemaakt, verdween het trio uit beeld.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

(MdV)

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook