Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Veka doopt Charles Dickens: ‘De zon schijnt weer voor ons’

Werkendam

Scheepsbouwer Bijlsma Shipyards heeft in recordtijd een luxueus riviercruiseschip (5 sterren) opgeleverd. Acht maanden nadat de eerste staalleveranties de droogdokwerf in het Friese Lemmer binnenkwamen, onderging het mps Charles Dickens haar doop in Werkendam bij moederbedrijf Veka Group.

1 / 1
Veka doopt Charles Dickens: ‘De zon schijnt weer voor ons'

Veka doopt Charles Dickens: ‘De zon schijnt weer voor ons'

Door Dick den Braber
De korte opleveringstermijn kreeg voortdurend de aandacht tijdens de feestelijke overdracht op 8 juli, bij het hoofdkantoor van Veka in Werkendam. ‘Dit is nooit eerder vertoond, mensen’, sprak Wijnand van Gessel van Select Voyages AG, de kersverse eigenaar van het schip. Hij zocht een verklaring ervan in de intensieve samenwerking tussen Werkendamse bedrijven. ‘Alles wat ze nodig hebben, halen ze binnen de Shipping Valley.’

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook