Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Doek valt definitief voor Jongert

WIERINGERMEER

De bekende zeil- en motorjachtbouwer Jongert, gevestigd in Waterpark Wieringermeer, sluit definitief haar deuren. Alle vijftien nog overgebleven personeelsleden zijn ontslagen. Eigenaar VEKA Groep uit Werkendam heeft nog geprobeerd de werf te verkopen, maar is hierin niet geslaagd. En zo verdwijnt er weer een gerenommeerde werf uit Nederland.

1 / 1
Doek valt definitief voor Jongert

Doek valt definitief voor Jongert

Vanaf beginjaren vijftig zijn door Jongert meer dan 300 jachten gebouwd. Voor zowel motor- als zeiljachten voor de beter gesitueerden in deze wereld voerde de werf eigen modellijnen en wist hiermee een geweldige reputatie op te bouwen. De werf uit Medemblik verhuisde in 2002 naar Waterpark Wieringermeer bij de haven Oude Zeug. In 2009 ging de werf failliet.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook