Tess doopt Tess bij Trico

Bij Shipyard Trico in Rotterdam is 10 april het multipurpose ondersteuningsschip Tess (37,5 x 8,70 meter, 387 ton) gedoopt en opgeleverd aan Van Laar Maritime uit IJmuiden. Het schip werd gedoopt door Tess van Laar, dochter van directeur Paul van Laar.

Tess doopt Tess bij Trico

Het casco werd gebouwd bij ATS in Vlissingen. ‘We wilden een volledig in Nederland gebouwd schip’, zegt technisch manager René Clots van Van Laar Maritime, die vroeger ook casco’s in Oost-Europa liet bouwen. ‘We hoorden tot de eersten die dat deden, maar horen ook tot de eersten die ze weer in Nederland bouwen. Qua prijs ontloopt het elkaar tegenwoordig nauwelijks.’

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer