Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

Van der Wees brengt pronkstuk van 165 miljoen naar buiten

GOUDA

De Symphony, het grootste jacht ooit in Nederland gebouwd, is zaterdag en zondag van haar bouwwerf Royal Van Lent in Kaag over de Gouwe naar groter water gebracht.

1 / 1
Van der Wees brengt pronkstuk van 165 miljoen naar buiten

Van der Wees brengt pronkstuk van 165 miljoen naar buiten

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (2)
 • Karel Engel

  In het verleden werden wel jachten deels ‘gelicht’ om ze over de drempel van de oude kolk van de Julianasluis te krijgen. Dat gebeurde dan met ‘maatwerkpontons’ die nauw om boeg en hek aansloten en voor extra drijfvermogen zorgden.

  Of dat nu nog gedaan wordt weet ik niet. Het ponton aan de boegzijde is deze keer niet zo nauwsluitend. Aan de andere kant, het jacht dat een paar weken geleden naar buiten ging had geen ponton bij de boeg, de duwboot had een schuin omhoogstekende ‘duwsteven’ met een met rubber beklede ‘V’ om contact te maken met de boeg.

 • S.J. de Waard

  Veel kranten schrijven dat het schip op een ponton stond in verband met de diepgang. Zelf had ik de indruk dat het alleen pontons waren om het schip goed in de macht te kunnen houden. Wat is waarheid?

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook